FOTO: Tor Johnsson

SR inför åsiktsmärkning på webben

19 juni, 2017

Sveriges Radio börjar i dag märkning av åsiktsinnehållet på webben för att tydliggöra skillnaden mot nyheter.

På måndagen började SR införa märkning av material som inte är nyheter i syfte att göra skillnaden mellan åsikter och nyheter tydligare för läsare på nätet. Dessutom ska det bli tydligare vilket datum en publicering är gjord, genom ny design.

”När material delas på nätet är det ibland svårt att se vad som är sakliga, opartiska nyheter och vad som är åsikter. Det är inte heller ovanligt att gammalt material plötsligt börjar delas igen, men i nya sammanhang. Med vårt höga förtroende och vårt oberoende är det viktigt att vår publik förstår vad som är vad, det får inte missuppfattas”, säger Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl i en kommentar.

De nya märkningarna kommer att röra kommentarer/analyser, krönikor, recensioner, debattinlägg och essäer.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Bertil tors, 2017-06-22 22:05
Ska Public Service överhuvudtaget hålla på med åsikter? Inte enligt mig.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

SVD söker medarbetare

Hatad
Journalistfonden stipendier
SVT Korrespondent

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies