Gå direkt till textinnehållet

På jobbet blev bästa personaltidning

Arbetsförmedlingens tidning På jobbet har utsetts till Årets bästa personaltidning av Rim (Redaktörer interna medier). Läs om alla övriga vinnare i tävlingen här.

På jobbet får priset med motiveringen: "I den här tidningen finns en stark känsla för medarbetarnas vardag. De får komma till tals både i det redaktionella materialet och på insändarsidan. Angelägna ämnen lyfts fram på ett begåvat sätt av proffsiga skribenter. Texter, illustrationer och bilder följs upp med ett rappt formspråk. Mixen, människorna och inspirationen gör På Jobbet till Årets personaltidning 2013."

Årets bästa arbetsplatsreportage:
Ingela Ösgård (text) och Robert Blombäck (foto), Lära, Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, med motiveringen: "Poppande popcorn väcker intresset och tar oss vidare till en välskriven text med påtaglig närvaro. Reportaget ger läsaren inblick i vardagen på en skola, genom en lyhört återgiven dialog och skickligt fångade detaljer. Skildringen präglas av känsla och stilistisk kvalitet, utan att faktaredovisningen går förlorad. Lära tilldelas årets pris för bästa arbetsplatsreportage."

Årets bästa personporträtt:
”Om olyckan är framme”, Malin Sund (text) samt Christian Hagward och Peter Kroon (foto),  Praktikan, Praktikertjänst, med motiveringen: "Det bästa personporträttet är det som stannar kvar hos läsaren och ger nya insikter om en annan människa, insikter som berikar och väcker tankar. Denna skildring av två medarbetare som drabbas av svår sjukdom och olycka och hur de kom tillbaka till sitt arbete är mästerligt skriven och Praktikan tilldelas därför årets pris för Bästa personporträtt."

Annons Annons

Årets bästa foto:
Martina Huber, UDkuriren, Utrikesdepartementet, med motiveringen: "Sällan har ett besök fått sådan uppmärksamhet. När en av världens mäktigaste män kom till Stockholm drogs ett enormt säkerhetspådrag igång. Stan fylldes av poliser och vägarna i innerstan stängdes av. På årets Bästa foto får vi möta två politiker under lite mer avslappnade former. UDkuriren har fångat ett litet ögonblick från ett stort tillfälle."

Årets bästa form:
Swedavia Magazine, Swedawia, med motiveringen: "Från första uppslaget till sista sidan lyckas tidningen hålla greppet om läsaren. Här finns uttrycksfulla bilder, små notiser, arbetsplatsreportage och tips för anställda som vill fördjupa sig på det personliga planet. Ordning och reda blir det med tydliga vinjetter och inbjudande typsnitt. Formatet passar perfekt för handbagaget. Swedavia Magazine vinner årets pris för Bästa form."

Hedersomnämnande:
Ulrika Åkerblad, redaktör för Securianen, Securitas, med motiveringen: "Redaktören som både är ansvarig utgivare, idéspruta, reporter och fotograf blir allt mer sällsynt. Juryn vill därför premiera en representant för detta rara släkte, en redaktör som med säker blick belyser Securitas mångskiftande verksamhet i personaltidningen Securianen. Ulrika Åkerblad tilldelas juryns Hedersomnämnande för engagemang, skrivglädje och mångsidighet."

Vinnarna korades på Rims vårkonferens på Moderna museet i Stockholm på torsdagen. 28 tidningar tävlade i de olika klasserna.

Rim är en förening för alla som arbetar med interntidningar och/eller intranät.

Fler avsnitt
Fler videos