"Önskar ett gemensamt medieetiskt system"

3 januari, 2018

MEDIEÖNSKNINGAR 2018 Den slutgiltiga lösningen på ett gemensamt medieetiskt system önskar sig Tidningen Vi:s publisher Sofia Wadensjö Karén.

 Vad händer 2018?
- Enorma mängder valbevakning på alla ledder och i alla kanaler. Antalet poddar lär peaka mot slutet av året. Mer och mer avancerade native advertising-lösningar och ökat antal digitala prenumerationer. Dessutom lär vi, med anledning av valet, dessvärre nog få se en hel del medvetet spridda osanningar (ibland kallade fake news).

Och om du får önska?
- Då skulle vi under året hitta den slutgiltiga lösningen på ett gemensamt medieetiskt system. Detta för konsumenternas bästa – och för ett ökat förtroende för mediebranschen som helhet. Vi skulle dessutom lyckas balansera valbevakningen så att den inte slår över i alltför många analyser av kroppsspråk och kläder eller fixering vid felsägningar och oneliners utan i stället lyckas vi hålla fokus på sakfrågorna. En annan möjligen lite apart önskan är att printannonser skulle återfå sin status och att deras höga uppmärksamhetsvärde än en gång erkänns.

MEDIEÖNSKNINGAR 2018

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies