Gå direkt till textinnehållet

Namn och Nytt blir kvar

Reaktionen på att Namn och Nytt på DN ska ändras blev starka. En Facebookgrupp med syftet att rädda sidan startades och fick på några dagar flera tusen medlemmar. ­– Hela den här historien är en sorts energislukande missuppfattning, säger DNs kulturchef Maria Schottenius. Vi ska inte lägga ner avdelningen.

Engagemanget för Namn och Nytt överraskade Maria Schottenius.

– Även om det är tråkigt att det bygger på en missuppfattning, så är det samtidigt väldigt roligt att det finns en så stark känsla för Namn och Nytt. Det stora engagemanget är en väldigt styrka för tidningen.

Någon nedläggning av Namn och Nytt blir det alltså inte, enligt Maria Schottenius. Och kanske inte ens en nedbantning. Det som är beslutat är att man inte längre ska göra sidan med hjälp av inköpt frilansmaterial.

– Vi ska på grund av besparingar göra Namn och Nytt med de reportrar vi har på tidningen, vi vet inte riktigt ännu hur det blir. Det beror lite grann på hur mycket resurser vi kan ta till avdelningen. Det är inte säkert att det blir en nedbantning. Jag hoppas i stället att det kommer att finnas många roliga människor här inom huset som vill jobba åt Namn och Nytt.

Efter den starka reaktionen från inte minst unga människor verkar avdelningen ändå ha fått en starkare ställning.

– Att det var så väldigt många unga personer som engagerade sig var extra roligt. Vi vet nu att den här gruppen finns och vi lovar att inte göra dem besvikna, säger Maria Schottenius.

Fler avsnitt
Fler videos