Gå direkt till textinnehållet

Morgonpasset och TV4 fälls av Granskningsnämnden

TV4-programmen Drevet och Bakom Beck – Skarpt läge fälls av Granskningsnämnden för radio och tv. Drevet för partiskhet och Bakom Beck för otillbörligt gynnande. SRs Morgonpasset fälls för partiskhet i ett inslag om sverigedemokraterna och folkpartiet.

TV4-programmen Drevet och Bakom Beck – Skarpt läge fälls av Granskningsnämnden för radio och tv. Drevet för partiskhet och Bakom Beck för otillbörligt gynnande.
SRs Morgonpasset fälls för partiskhet i ett inslag om sverigedemokraterna och folkpartiet.

TV4-programmet Drevet fälls för ett inslag om den religiösa rörelsen Plymothbröderna. En reporter tog i ett uttalande ställning mot att rörelsen skulle få starta friskola.

Ett annat inslag i samma programserie som handlade om fackförbundet Transports syn på konkurrensen från åkeriföretag med lågavlönade polska chaufförer togs också upp i nämnden. En reporter uttalade i inslaget sin personliga åsikt i frågan. Ett tilltag som kritiseras av Granskningsnämnden, men som inte leder till någon fällning.

Programmet Bakom Beck – Skarpt läge fälls av nämnden eftersom programmet “närmast framstod som ett led i marknadsföringen av den nya filmen”.

Morgonpasset i Sveriges Radio P3 fälls för partiskhet efter att en bisittare till programledaren enligt nämnden uttalat sig starkt värderande om folkpartiet och sverigedemokraterna. Bisittaren kallade bland annat sd för “detta vidriga lilla parti” och kallade folkpartiets krav på bland annat språktest för “osmakliga”.

ch@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos