Miljonskadestånd för tv-pirat

17 september, 2021

En man i Aneby döms till 1,5 miljoner kronor i skadestånd till fyra tv-bolag för upphovsrättsbrott.

Patent- och marknadsdomstolen i Stockholm dömer en man i Aneby till 120 dagsböter för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Mannen ska via iptv-boxar ha gett minst 119 kunder tillgång till betalkanaler. Han ska också betala sammanlagt 1 563 944 kronor i skadestånd till de fyra målsägandebolagen Viacom, Discovery, Nent och C More.

Digitalboxarna har marknadsförts via en hemsida som Anebybon står bakom och han ska enligt domen ha haft intäkter om 200 000-300 000 kronor från försäljning av boxar samt abonnemang.

I juli dömdes två Norrköpingsbor i högsta instans i en annan tv-pirathärva till längre fängelsestraff och att betala 93 miljoner kronor i skadestånd, uppger nyhetsbyrån Siren.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies