Gå direkt till textinnehållet

Katrine Kielos lämnar DN – för SvD

Journalisten Katrine Kielos blir ny ekonomiskribent i Svenska Dagbladets nyskapade redaktion SvD Pengar, parallellt med sina uppdrag för Handelsbankens tv-satsning EFN.

Som Journalisten rapporterat delar SvD efter sommaren upp SvD Näringsliv och skapar två specialiserade näringslivsredaktioner, SvD Tech och SvD Pengar. DNs ekonomikommentator Katrine Kielos (tidigare Marçal) lämnar DN och går till SvD Pengar, med veckovisa analyser om internationell ekonomi och kvinnor och pengar.

– Frågor om kvinnor och pengar är vad jag brinner för och allra mest längtar att efter att få göra journalistik runt. Kvinnors behov och preferenser har idag en växande betydelse för marknaden och den som vill förstå ekonomi behöver också förstå hur det hänger ihop. SvD har en stark och profilerad näringslivsbevakning och jag ser fram emot att samarbeta med tidningens kunniga redaktörer och möta läsarna i spalterna varje vecka, säger Kielos i ett pressmeddelande.

Katrine Kielos gör också podd och tv för Handelsbankens tv-satsning EFN. Hon kommer därför inte att skriva om svenska banker i SvD, skriver Schibsted.

Fler avsnitt
Fler videos