Ingrid Wall. FOTO: Adam Perez

Ingrid Wall sommarpratar i P1

13 juni, 2018

Journalisten och kommunikationschefen Ingrid Wall sommarpratar i Sveriges Radio P1 på årsdagen av mordet på dottern Kim Wall.

På onsdagseftermiddagen presenterades sommarvärdarna i P1 i Berwaldhallen. En av dem är Ingrid Wall, mamma till Kim Wall, som mördades i en ubåt under ett journalistiskt uppdrag. Ingrid Wall kommer att vara sommarvärd på dagen ett år efter mordet, den 10 augusti. Hon kommer att prata om att hitta ljus även i det mörkast mörka.

– Spännande och en ära, säger hon om att sommarprata.

Flera journalister och mediepersoner finns bland de utvalda sommarvärdarna:

  • 28 juni: Mark Levengood, programledare och författare, ska prata om att ”det är rysligt trevligt att gå runt och vara homosexuell”.
  • 6 juli: Katarina Wennstam, journalist och författare, ska prata om ”kvinnor och män, om framsteg och bakslag och göra ett försök att förstå vad Metoo var för något”.
  • 15 juli: Uje Brandelius, musiker och programledare, ska prata om ”pop, politik, punsch och Parkinson. Och om hur digerdöden får dig att må bra”.
  • 17 juli: Fatima Bremmer, journalist, kommer att berätta ”den spännande historien om direktörsdottern som blev Sveriges mest berömda piga genom tiderna”.
  • 28 juli: Paul Hansen, bildjournalist, kommer att berätta om ”varför Astrid Lindgren utbrast ’Kyss mig inte!’ första gången de möttes".
  • 4 augusti: Petra Mede, skådespelare, komiker och programledare. Kommer att berätta ”ett antal betraktelser och anekdoter om barndomen, livet och alltings ofattbarhet”.
  • 7 augusti: Anna Hedenmo, journalist, kommer att prata om vad ”semesterbilderna inte visar”.
  • 9 augusti: Jonatan Unge, komiker och programledare, kommer att prata om något som har med honom själv att göra, ”om jag verkligen lyckas få till ett program i tid, vilket vore emot min natur”.
  • 10 augusti: Ingrid Wall, kommunikationschef och journalist, kommer att prata om dottern Kim Walls död. ”Vi har genomlidit den djupaste förtvivlan man kan tänka sig, men också mött så mycket kärlek och värme. Den resan vill jag tala om i mitt Sommarprogram."

Sveriges Radios sajt presenteras alla sommarvärdarna.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies