Hon blir Arbetets
nya chefredaktör

16 december, 2015

Yonna Waltersson blir ny chefredaktör för tidningen Arbetet. Hon är i dag chefredaktör för Dagens Arena. (UPPDATERAD)

"Det finns otroligt mycket kompetens om arbetsmarknadsfrågor på den här redaktionen. Och den journalistiken förtjänar ännu större uppmärksamhet. Jag har framför allt en digital bakgrund, och ser stora utvecklingsmöjligheter", säger hon om sin nya tjänst till Arbetet.se.

Yonna Waltersson har bland annat arbetat som textredigerare på TT Spektra, journalist på Europaportalen och som nyhets- och debattredaktör samt chefredaktör på webbtidningen Dagens Arena. Tillsammans med Dagens Arenas redaktion har hon vunnit Svenska Publishing-priset 2012 och 2013 i kategorin webb.

"Jag är mycket nöjd över att LO har rekryterat en driven journalist och redaktör till tidningen Arbetet. Yonna Waltersson har också gedigen erfarenhet av journalistik inom digital media", säger Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande och styrelseordförande för LO Mediehus, i ett pressmeddelande.

Yonna Waltersson kommer att vara föräldraledig till i augusti och säger till Arbetet.se: "Det är en stor lyx att få ta de månaderna på mig att fundera över hur jag vill att tidningen ska utvecklas."

Hon efterträder Liv Beckström som varit tillförordnad chefredaktör sedan september i år.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies