Gert Fylking avstängd
från program i Radio 1

25 april, 2012

Programledaren i "Gerts värld" i MTGs pratradiokanal Radio 1, Gert Fylking, har fått ta en paus från programledarrollen sedan lyssnarna reagerat efter att han jämfört serber med Anders Behring Breivik, skriver Dagens Nyheter.

Efter programmet den 17 april, då Gert Fylking resonerade kring Breivik och serber har programledaren stängts av på obestämd tid.

"Han gjorde en jämförelse mellan Breivik och den krigssituation som varit där nere. Det skapade enormt starka reaktioner, som växte", säger Christer Modig, VD för mediekoncernen MTG till Dagens Nyheter.

Bland annat ska Serbiens ambassadör ha hört av sig till MTGs VD.

Christer Modig säger till DN att sättet som Gert Fylking resonerade i programmet var "olyckligt, ogenomtänkt" men att Fylking bad om ursäkt i sändning två dagar senare. Att han ändå stängs av beror på att reaktionerna fortsatt. Om Gert Fylking får komma tillbaka är inte bestämt.

Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Kent Andersson ons, 2012-04-25 23:02
Vad jag förstår talade han om vissa serber, inte serber generellt. Pratradio med fria åsikter och högt i tak är självfallet en nagel i ögat på åsiktpoliser och lättkränkta individer, oavsett etnicitet. Antingen knyter vi näven i byxfickan och svär en ramsa hemma vid köksbordet på traditionellt svenskt manér; eller så säger vi öppet vad vi tycker och tänker, med risk för uppriktighet och olyckliga formuleringar. Heja Gert! Heja Voltaire!
Inlagt av Hans Franson tors, 2012-04-26 17:28
Stånkande ordrunkar Gert med stjärt, och i fjärten fick han hjärnsläpp, Gert; såg hämnd och värja vara serbers medel för allt hot och våld i regionen; Gert har rätt, trots fadäsen säga hjärtats mening uti etern; hela skitens fel är religionen. Tanken får tänkas, men kanske inte alltid sägas. Gert Fylking är den ömsinte sluggern. Han behövs och han kommer tillbaka. /Hans Franson
Inlagt av Ballen mån, 2012-04-30 14:02
Han får tycka vad han vill men han får inte ljuga så brutalt! Att serberna "...hade ihjäl hundra tusentals människor och jagade flera miljoner människor på flykt..." är ren lögn. Man behöver inte vara geni för att hitta rätta siffror på nätet - totalt c:a 100 000 döda (inklusive serberna), betyder att de inte kunnat ha "...ihjäl hundra tusentals människor". Att serberna är idag c:a 4% av invånarna i Kroatien (jämfört med c:a 14% innan krig), runt 35% i Bosnien (jämfört med c:a 50% innan krig) och c:a 20 000 i Kosovo (jämfört med 350 000 innan krig) säger klart och tydlig att de inte kunde jaga "... flera miljoner människor på flykt" (för info så är de nu mer albaner i Kosovo än innan krig ?!?). Så det var inte olycklig sagt, det var sagt med avsikt att vi "dumma" svenskar ska bara tro på vad han säger...Avskyvärt minst sagt.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies