Fotograf skjuten på Liberations redaktion

18 november, 2013

En 27-årig fotografassistent sköts när en beväpnad man tog sig in på den franska tidningen Libérations redaktion på måndagsförmiddagen.

Kvart över tio på förmiddagen tog sig en man beväpnad med ett jaktgevär in på vänstertidningen Libérations redaktion. Han avfyrade två skott och skadade fotografassistenten innan han flydde. Mannen ska inte ha sagt någonting.

Den 27-årige mannen är allvarligt skadad, uppger tidningen på sin hemsida.

”I en demokrati, när någon tar sig in på en tidningsredaktion med ett vapen, är det mycket mycket allvarligt, oavsett personens psykiska tillstånd”, säger Libérations chefredaktör Nicolas Demorand i en kommentar.

I fredags inträffade en incident med en beväpnad man på nyhetskanalen BFMTVs redaktion, då avlossades dock inga skott. Det är oklart om händelserna är sammanlänkade.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies