Femdubbelt klander för
Laila Bagge-artiklar

23 mars, 2016

MEN-beslut Pressens Opinionsnämnd klandrar fem olika publiceringar i Hänt extra och Hänt i veckan om Laila Bagges privatliv.

Aller Medias två veckotidningar Hänt Extra och Hänt i veckan klandras av Pressens Opinionsnämnd (PON) för fyra artiklar om Laila Bagge.

Hänt Extra skrev i nummer 18/2015 om rykten om att Laila Bagge dejtade en Robinson-stjärna. I nr 28/2015 skrev Hänt Extra om ”Laila Bagges desperata kamp att behålla Korosh, 24”.

Allmänhetens pressombudsman (PO) anser att bara för att Bagge valt att vara öppen med delar av sitt privatliv betyder inte det att det är fritt fram att belysa hennes relationer med män eller andra delar av hennes privatliv som hon valt att hålla privat. Begrepp som ”desperata kamp” är nedvärderande och sårande för den som berörs, anser såväl PO som PON, som klandrar Hänt Extra för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Hänt i veckan i sin tur klandras för tre olika artiklar om Laila Bagge. I nummer 24/2015 påstod tidningen att Laila Bagge var hämndlysten mot en tidigare pojkvän, i nummer 28/2015 påstods hon vara girig och ha dåligt omdöme och i nummer 29/2015 påstod tidningen helt sonika på förstasidan att hon gift sig i Las Vegas, något som visade sig vara inhämtade spekulationer från läsare.

PO och PON konstaterar att dessa uppgifter går utöver vad som är pressetiskt acceptabelt och Hänt i veckan klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed.

MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies