Gå direkt till textinnehållet

Döms till 15 år för mordet på Daphne

En man har erkänt och dömts till 15 års fängelse för mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia som skedde 2017 på Malta. Reportrar utan gränser kräver att alla inblandade dras inför rätta. 

På tisdagen dömdes en man till 15 års fängelse av en domstol på Malta för mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia (bilden) 2017, rapporterar AFP.

Mannen har suttit häktad över tre års tid och har nu erkänt gärningen. 

Journalisten har tidigare berättat berättat om utredningen efter mordet som ledde till en politisk kris i landet där bland annat premiärministern Joseph Muscat avgick.

Annons Annons

Mordet misstänks ha varit ett beställningsjobb av en maltesisk affärsman med kontakter långt upp i politikens toppskikt.

Erik Halkjaar, ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige, välkomnar domen men säger också att det här bara är ett lite kliv på vägen mot full rättvisa för Daphne Caruana Galizia och hennes familj.

– Fortfarande har ingen av de ytterst ansvariga ställts till svars. Reportrar utan gränser fortsätter kräva full rättvisa för Daphne och kommer inte ge upp förrän alla de inblandade dragits inför rätta, säger han till Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos