Döms till 15 år för mordet på Daphne

24 februari, 2021

En man har erkänt och dömts till 15 års fängelse för mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia som skedde 2017 på Malta. Reportrar utan gränser kräver att alla inblandade dras inför rätta. 

På tisdagen dömdes en man till 15 års fängelse av en domstol på Malta för mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia (bilden) 2017, rapporterar AFP.

Mannen har suttit häktad över tre års tid och har nu erkänt gärningen. 

Journalisten har tidigare berättat berättat om utredningen efter mordet som ledde till en politisk kris i landet där bland annat premiärministern Joseph Muscat avgick.

Mordet misstänks ha varit ett beställningsjobb av en maltesisk affärsman med kontakter långt upp i politikens toppskikt.

Erik Halkjaar, ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige, välkomnar domen men säger också att det här bara är ett lite kliv på vägen mot full rättvisa för Daphne Caruana Galizia och hennes familj.

– Fortfarande har ingen av de ytterst ansvariga ställts till svars. Reportrar utan gränser fortsätter kräva full rättvisa för Daphne och kommer inte ge upp förrän alla de inblandade dragits inför rätta, säger han till Journalisten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies