"Bonnier Tidskrifters agerande är destruktivt"

9 mars, 2016

"Fulavtal" I går berättade Journalisten att Bonnier Tidskrifter (BT) vägrar träffa frilansarnas organisationer för en förhandling om sitt nya kritiserade frilansavtal. Nu går organisationerna ut i ett gemensamt uttalande där man kallar BTs agerande för ”upprörande” och "oacceptabelt". 

Journalistförbundet, Svenska fotografers förbund, Svenska tecknare och Bildleverantörernas förening gjorde förra fredagen en gemensam förhandlingsframställan till Bonnier Tidskrifter.

Men som Journalisten berättade i går svarade Fredrik Agrén, som sköter kontakterna med organisationerna åt BT, i ett vändande mejl att de inte var intresserade av att förhandla med någon.

Det här får nu organisationerna att reagera. I ett gemensamt uttalande går Jonas Nordling, ordförande i Journalistförbundet, Karin Ahlin, ordförande i Svenska tecknare, Anki Almqvist, ordförande i Svenska fotografers förbund och Putte Salminen, vice ordförande i Bildleverantörernas förening ut och fördömer BTs agerande i frilansfrågan.

”Detta är oacceptabelt. Bonnier Tidskrifters agerande är enbart destruktivt. Ilskan bland Bonnier Tidskrifters frilansar över företagets arroganta maktanspråk växer för varje dag som går. Vi kommer därför att uppmana varje frilansmedlem att besvara företagets avtalsförslag med en begäran att varje individuellt avtal ska förhandlas genom frilansens respektive organisation”, skriver organisationerna.

”Vi har inte gett upp om att företaget ska söka dialog med oss i den här frågan. Vi är övertygade om att moderna och jämställda avtalsvillkor är rätt väg för framtiden - både för frilansarna och för Bonnier Tidskrifter”, fortsätter de.

Journalisten söker Fredrik Agrén och Åsa Rydgren från BT.

"Fulavtal"

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies