Gå direkt till textinnehållet

”Att dra in sändningstiden ter sig konstigt”

Journalistklubben på SVT menar att det är ett konstigt beslut att dra in på sändningstiden för de lokala nyheterna, samtidigt som företaget pratar om att det är viktigare än någonsin med lokala nyheter.

Tidigare idag kunde Journalisten avslöja att den sena lokala nyhetsändningen i Broadcast kortas från nio till fyra minuter. Detta som ett led i en omorganisation på SVT Nyheter.

– Det talas mycket just nu om att lokala nyheter är viktigare än någonsin och vi har också fått ett tydligare uppdrag för det i sändningstillståndet. Att då dra in sändningstiden ter sig förstås konstigt, och för alla tittare och våra medlemmar på lokala redaktioner är det ett tråkigt besked. Som journalist vill man ju publicera sig så mycket som möjligt och vår publik är väldigt intresserad av det lokala utbudet, kommenterar journalistklubbens ordförande Hanna Nyberg beslutet.

Samtidigt, menar klubben, har det varit ett problem för SVT med många olika längder på de lokala sändningarna. Att detta nu blir mer enhetligt, välkomnas.

Annons Annons

– Rent arbetsmiljömässigt tror jag inte den organisation vi nu ställer om till hade mäktat med ytterligare en niominuterssändning i tv på kvällen tyvärr, säger Hanna Nyberg.

Fler avsnitt
Fler videos