Gå direkt till textinnehållet

”Är du dum i huvudet” – svaret till reportern från MP-politiker

När Aftonbladets reporter sökte Anna Kelemen, som sitter i riksvalberedningen för Miljöpartiet, fick han svaret. ”Är du dum i huvudet?”. Här berättar reportern John Granlund om händelsen som sprider sig snabbt på sociala medier just nu. 

Att Miljöpartiet varit i fokus den senaste tiden har inte undgått någon. Nu har partiet hamnat i ett nytt blåsväder efter att Anna Kelemen, som representerar Skaraborg i partiets valberedning, kallar en reporter som söker henne fula ord.

Aftonbladets John Granlund sökte henne i söndags, skriver tidningen på sin sajt. När hon inte svarade skickade han ett sms med texten: ”Hej, John Granlund på Aftonbladet här, har du möjlighet att prata lite kort?”

Svaret blev något överraskande:

"Kära John Granlund. Är du dum i huvudet? Ha en bra dag. Vänligen /Anna Kelemn, Riksvalberedare".

På sin Facebook-sida skriver MP-politikern att hon fått idén att svara så från en Facebook-kontakt. Kelemen skriver även på Facebook att Aftonbladets reporter sökt henne sju gånger. Det stämmer inte enligt Aftonbladet som menar att de sökt henne tre gånger per telefon.

– Jag har pratat med henne en gång i telefonen förut, det var för en vecka sedan när jag skrev om den kommande processen för att vaska fram förslag till nya språkrör. Jag blev förvånad över sms-svaret och tycker det är anmärkningsvärt att en politiker som kan påverka regeringens sammansättning utrycker sig på det här sättet, säger John Granlund till Journalisten.

Upplever du en hårdare ton mellan journalister och politiker allmänt?

– Personligen har jag inte sett så många prov på det. På nätet hårdnar tonen hela tiden men än så länge har politikerna lyckats hålla sig ifrån det, säger han.

Valberedningens ordförande Joakim Larsson skriver på Twitter till Aftonbladets reporter:

"Anna Kelemen har inte deltagit i beredningen av språkrörsvalet. Jag tar avstånd från hennes sms och vill be om ursäkt."

Men historien tar inte slut här. På måndagsförmiddagen har Anna Kelemen lagt ut ännu en sms-konversation på sin Facebook, den här gången med Metro-reportern Åsa Larsson som också söker henne i ett sms. Anna Keleman fotar av sms:et och skriver kommentaren ”Tror media verkligen att dom har rätt att jaga folk ???? intill bilden. 

Journalisten söker Anna Kelemen. 

Fler avsnitt
Fler videos