Trump välkomnar våld mot journalister

25 september, 2020

USAs president har de senaste dagarna vid olika tillfällen offentligt välkomnat våld mot journalister.

Under kampanjmöten i Minnesota, North Carolina och Pennsylvania har president Trump hyllat fysiskt våld mot journalister, rapporterar bland andra New York Times.

Att MSNBCs reporter Ali Velshi blivit skjuten med en gummikula av polisen under en BLM-protest i Minneapolis beskrev Donald Trump i fredags som en ”vacker” händelse:

”It was the most beautiful thing. It’s called law and order”, sade Donald Trump till applåder från publiken som samlats i Bemidji i Minnesota.

Han upprepade budskapet dagen efter i Fayetteville, North Carolina och igen i tisdags i Moon Township i Pennsylvania. Han beskrev också en händelse där nationalgardet grep en journalist och kastade honom åt sidan ”som en liten påse popcorn”.

”Ärligt talat, när man tittar på skiten som vi alla har tvingats utstå så länge, när man tittar på det, så är det faktiskt – man ska inte göra så – men när du ser det, så är det faktiskt en vacker syn”, sade Donald Trump.

President Trumps uttalanden har fått kritik. Committee to Protect Journalists anser att Trumps kommentarer är oroväckande. MSNBC varnar för att presidentens uttalanden försätter tusentals journalister i fara och undergräver pressfriheten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies