Tre män anhållna för mord på dansk radioprofil

7 december, 2018

Tre män i 20-årsåldern är anhållna för mordet på radioprofilen Nedim Yasar i Köpenhamn för knappt tre veckor sedan.

Nedim Yasar var tidigare gängledare i Los Guerreros, en stödklubb till Bandidos. Han lämnade den brottsliga banan 2013 och blev radioprogramledare och började så småningom läsa till lärare.

Den 19 november sköts han ihjäl i sin bil när han var på väg hem från releasen av den biografiska boken Rødder, som är skriven av journalisten Marie Louise Toksvig och handlar om Nedim Yasars liv. Han blev 31 år.

Tre män mellan 22 och 25 år sitter nu anhållna misstänkta för mord, medverkan till mord och vapenbrott i samband med attentatet. De nekar till anklagelserna. Fler personer uppges vara misstänkta för inblandning i mordet, rapporterar Danmarks Radio. Enligt uppgifter till DR har två av de misstänkta koppling till mc-klubben Satudarah.

Tingsrätten i Köpenhamn har förbjudit danska medier att publicera männens namn, så kallat navneforbud.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies