SR gör åtta språkversioner av valkompassen

5 juli, 2018

Ekots redaktion Radio Sweden har formulerat frågor och påståenden på bland annat arabiska och somaliska i Sveriges Radios valkompass.

SRs valkompass publiceras på svenska, engelska, arabiska, persiska/dari, sydkurdiska/sorani, nordkurdiska/kurmanci, somaliska och på lätt svenska. Valkompassen är framtagen i ett samarbete mellan Ekoredaktionen och TT.

”Vi har en stor publik som efterfrågar nyheter på andra språk än svenska. Det här är vår service till dem”, säger Karin Lindblom, digitalchef på Ekot, i en kommentar.

Det är medarbetare på Radio Sweden som formulerat frågorna.

”Det är fint med demokratin. Det händer knappt att vissa av våra språk, bland annat kurdiska, får möjligheten att ha en valkompass på eget språk”, säger Nasser Sina på Ekot Radio Sweden som bland annat arbetat med kompasserna på persiska och kurdiska.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies