Gå direkt till textinnehållet

Kompetens i Skåne ska undersöka hur anställda mår

Vid en debatt på Publicistklubben i Malmö lovade bemanningsföretaget Kompetens i Skåne att genomföra en undersökning för att se hur de anställda mår. Detta efter den senaste tidens kritik om tuffa arbetsförhållanden för bemanningsanställda.

Publicistklubben ville diskutera bemanningsföretagens konsekvenser för journalistiken. Men debatten kom enligt efterarbetet.se, som var på plats, att handla om arbetsförhållandena på Kompetens i Skåne.

Bemanningsföretaget lovade att göra en utredning hur de anställda mår. Men publiken på Publicistklubbens debatt lät tveksam till om det skulle räcka. Daniel Persson, facklig klubbordförande på Kompetens i Skåne, påminde Kompetens i Skånes personalchef Carin Andersson att det redan gjorts en klimatundersökning för ett år sedan.

Emilia Söderlund ifrågasatte om bemanningsföretag verkligen erbjuder säkrare arbetsförhållanden än vikariat där man blir utlasad efter elva månader.

Annons Annons

"Jag har varit i vikarisvängen och då fanns det ändå möjlighet att sluta på en arbetsplats där arbetsvillkoren blev för dåliga. Nu finns det bara en stor arbetsgivare i Skåne och man blir väldigt beroende av cheferna, både på bemanningsföretaget och på varje enskild arbetsplats", sade hon.

Se debatten här:

Fler avsnitt
Fler videos