"Jag önskar efterfrågan på kvalitetsjournalistik"

22 december, 2017

MEDIEÖNSKNINGAR 2018 Malin Ekman, medieskribent i Svenska Dagbladet, önskar att efterfrågan på kvalitetsjournalistik håller i sig under 2018.

Vad händer medieåret 2018?
– Självklart kommer valet att stå i fokus. Mot bakgrund av den ryska inblandningen i det amerikanska valet och Facebooks roll i densamma, tror jag att det finns en stor medvetenhet kring riskerna och det kommer att märkas i debatten. #metoo kommer förhoppningsvis att fortsätta göra avtryck, men säkerligen också väcka viktiga frågor om pressetik. Och den gedigna nyhetsjournalistiken tror jag går ett gott år till mötes.

Och om du får önska?
– Då önskar jag att efterfrågan på kvalitetsjournalistik håller i sig och att tidningarna fortsätter att investera i god journalistik och inte minst de som producerar den. Jag hoppas också att balanserade röster premieras och att debatten blir mer utforskande och mindre förutsägbar.

MEDIEÖNSKNINGAR 2018

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies