Från 1,5 miljoner i upplaga till konkurs på 50 år.

Fransk tidning i konkurs

25 juli, 2012

Den franska rikstidningen France Soir med 53 anställda har gått i konkurs efter att ägaren Alexander Pugachev gett upp.

Kommersdomstolen i Paris har beslutat att tidningen ska likvideras och tillgångarna säljas på auktion. Domstolen sade nej till tre försök att köpa tidningen med motivet att erbjudandena var för dåliga.

Den nuvarande ägaren Alexander Pugachev valde att överge France Soir i juni efter att ha investerat cirka 75 miljoner euro sedan han köpte tidningen 2010. I december övergav tidningen print och blev helt webbaserad. 180 personer sades upp. Den drastiska åtgärden var inte tillräcklig.

I ett avskedsbrev på sajten tackar France Soirs redaktionella medarbetare läsarna, och anklagar samtidigt ägarna för att ha lurat och bedragit dem.

Brevet avslutas med: ”Pour ce titre historique, la nuit tombe, mais dehors le soleil luit.” (Ung: ”Natten faller för denna historiska tidning, men utanför lyser solen.”)

 

Taggar: France Soir

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies