Bonnier köper Tranås-Posten

10 november, 2021

FOTO: Alexander Donka Bonnier News Local fortsätter sin köprunda bland svenska lokaltidningar. Nu förvärvas Tranås-Posten.

103-åriga endagstidningen Tranås-Posten har 3 400 betalande prenumeranter. Nu säljer ägarna, ansvarige utgivaren Jan Justegård och annonschefen Fredrik Söderholm, Tranås-Posten och dess gratistidning Boulevard till Bonnier News Local. Det uppger BNL i ett pressmeddelande.

Bonnier News Local äger mer än 40 lokal- och gratistidningar, från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder. När BNL förra året köpte mediekoncernen Hall Media ingick Tranås Tidning och gratistidningen Tranåsaktuellt.

”Tranås-Posten är en välskött lokaltidning med lång historia. Under åren har man lyckats växa antalet printprenumeranter och bolaget har en stark lönsamhet. Vi ser nu möjligheter till samordning mellan Tranås-Posten och Tranås Tidning, i allt från delade lokaler till gemensamma system. Vi tror även att vi kan öka lönsamheten ytterligare genom att skapa synergier mellan gratistidningarna Boulevard och Tranåsaktuellt”, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef på Bonnier News Local, i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies