Arbete mot hot och hat igång

15 september, 2017

Journalisten Hanna Andersson leder medieinstitutet Fojos arbete i Kulturdepartementets uppdrag att förebygga hat och hot mot journalister

Hanna Andersson har en bakgrund som mångårig lokalreporter och redaktör på bland annat Norrköpings Tidningar och Östgöta Media.

Uppdraget som Fojo fått av regeringen handlar om att förebygga hot och hat. Konkret kommer Hanna Andersson att bygga upp en kunskapsbank av råd och en helpdesk dit utsatta journalister kan vända sig. Fojo kommer också att anordna seminarier om frågan.

– Ambitionen är att det ska leda till praktisk nytta till de som är utsatta. Inte minst för alla de som jobbar på mindre redaktioner runt om i landet, säger Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg.

Någon kartläggning av hur utbredda problemen med hat och hot är kommer inte att göras inom arbetet. Kersti Forsberg pekar på att kunskap inte saknas:

– Vi vet redan att det här är för jävligt – men vad gör man åt det?

 

 

Taggar: Fojo, hat

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies