Gå direkt till textinnehållet

Studenten om sommarjobbsläget: ”De som vill har fått jobb”

Det har gått lätt att skaffa sommarjobb som journaliststudent i år. Det berättar André Frid som går andra året på Mittuniversitetets journalistutbildning, och börjar jobba på P4 Västernorrland i slutet av juni.

Det är hans första journalistiska sommarjobb, men han har redan hunnit hoppa in som extra vikarie under våren.

– Det började med att jag gjorde praktik på P4 Göteborg och sedan blev jag kontaktad av P4 Västernorrland för de ville att jag skulle börja jobba extra där. Sedan frågade min chef om jag ville jobba där i sommar.

Han har jobbat extra på P4 Västernorrland under våren.

– I januari-februari var det några gånger i veckan, men nu har det inte varit något på ett tag. Jag har jobbat som reporter, nyhetsuppläsare och ibland även som ”deskis”. Då skriver man artiklar till hemsidan och klipper lite inslag och läser upp vissa telegram.

Något särskilt du ser fram emot med sommarjobbet?
– Jag ser verkligen fram emot att sända radio i sin helhet, åka ut på roliga jobb och få utvecklas inom arbetet helt enkelt.

Något som du tror kommer kunna bli en utmaning?
– Att ta röster på stan är absolut min största utmaning.

Är du inriktad på att jobba med radio framöver?
– Jag är lite kluven faktiskt. Det är så mycket jag vill hinna med. Jag är öppen för att jobba med radio, men jag tror tidning också hade varit en rolig utmaning i framtiden.

Nästan alla från André Frids klass har fått sommarjobb.

– Vi är runt tjugo personer i klassen och enligt vad jag har hört har de flesta fått sommarjobb. De som vill har fått jobb.

Fler videos
Fler avsnitt