Gå direkt till textinnehållet

SR utsedd till mest jämställda arbetsplatsen

Sveriges Radio har utsetts till Sveriges mest jämställda arbetsplats 2019 av Nyckeltalsinstitutet.

Utmärkelsen baseras på ett antal indikatorer om skillnaden mellan kvinnor och män inom personalområdet, bland annat löneskillnader, anställningsgrad, sjukfrånvaro och hur jämställd företagsledningen är.

”Det är kvitto på det arbete vi gör inom företaget med aktivt deltagande av chefer, medarbetare, företagsledning och med bra stöd och strategier från vår väldigt kompetenta HR-avdelning ger resultat”, säger SRs vd Cilla Benkö i en kommentar.

Johanna Lindblad Ahl, journalistklubbens ordförande vid SR, konstaterar att lönekartläggningen vid SR som klubben är med om att genomföra visar helt jämställda löner sett till företaget i stort.

Annons Annons

– Vi kan fortfarande se vissa skillnader bland journalister, även om de inte är jättestora. Det finns fortfarande arbete kvar att göra, säger hon till Journalisten.

– Det är fantastiskt roligt att man i de här nyckeltalen till exempel kan se att det är fler män på SR som tar ut föräldraledighet. Det vi ser att vi är sämre på är till exempel andelen tillsvidareanställda. Men det vet vi att företaget jobbar mycket med.

Fler avsnitt
Fler videos