Hot mot journalister i centrum i Almedalen

30 juni, 2014

Journalisten TV Hot mot journalister stod i fokus i Almedalen under måndagen. I flera debatter diskuterades frilansars situation i världen och att nästan hälften av redaktionerna inom etermedierna i Sverige utsatts för hot.

Det var också samma dag som Martin Schibbye och Johan Persson för tre år sedan tillfångatogs och sköts i Etiopien.

Sveriges Radios Cilla Benkö, Expressens Thomas Mattsson, Aftonbladets Jan Helin och frilansjournalisten Martin Schibbye gjorde flera framträdanden där hoten diskuterades med utgångspunkt från Utgivarnas undersökning. Journalisten skrev om rapporten i förmiddags.

Men varför är hoten fler mot journalister inom etermedia och vad kan man göra för att stötta frilansar som vill rapportera från farliga länder? Och vad kan man göra mot den självcensur som kan bli följden av det ökade antalet hot.

Journalisten frågade Cilla Benkö och Martin Schibbye.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies