Helena Giertta blir även chefredaktör och utgivare för Finansliv

17 maj, 2018

FOTO: Tor Johnsson Sedan en tid tillbaka är Journalistens chefredaktör och VD Helena Giertta även VD, chefredaktör, samt utgivare för tidningen Finansliv på konsultbasis.

Journalistens chefredaktör Helena Giertta har tagit på sig uppdraget att leda tidningen Finansliv, samtidigt som hon stannar på sin post hos Journalisten. Detta sker på konsultuppdrag, ett avtal mellan Finanslivs ägare och Tidningen Journalisten AB.

– Jag går in på konsultbasis under det här året, det ska bli otroligt spännande och roligt att även jobba med Finansliv och deras medarbetare. Det sker av delvis ekonomiska skäl men det är också en smidig lösning för Finansliv, säger Helena Giertta.

Betyder det här förändringar för tidningen Finansliv?

– Vi ska fortsätta göra den tidning vi gör idag. Men på något sätt kommer det säkert märkas att jag blir chefredaktör, säger Helena Giertta.

Betyder det här något för ditt uppdrag som chefredaktör och VD på Journalisten?

– Det ska det inte göra, det handlar om att prioritera mina arbetsuppgifter på ett sådant sätt att Journalisten inte drabbas, säger Helena Giertta.

Journalisten AB är ett helägt dotterbolag till Journalistförbundet. Finansliv AB ägs idag gemensamt av Finansförbundet och FTF (Facket för försäkring och finans).

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Herman Melzer tors, 2018-05-17 17:34
Märkligt!

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies