Gå direkt till textinnehållet

Helena Giertta blir även chefredaktör och utgivare för Finansliv

Sedan en tid tillbaka är Journalistens chefredaktör och VD Helena Giertta även VD, chefredaktör, samt utgivare för tidningen Finansliv på konsultbasis.

Journalistens chefredaktör Helena Giertta har tagit på sig uppdraget att leda tidningen Finansliv, samtidigt som hon stannar på sin post hos Journalisten. Detta sker på konsultuppdrag, ett avtal mellan Finanslivs ägare och Tidningen Journalisten AB.

– Jag går in på konsultbasis under det här året, det ska bli otroligt spännande och roligt att även jobba med Finansliv och deras medarbetare. Det sker av delvis ekonomiska skäl men det är också en smidig lösning för Finansliv, säger Helena Giertta.

Betyder det här förändringar för tidningen Finansliv?

Annons Annons

– Vi ska fortsätta göra den tidning vi gör idag. Men på något sätt kommer det säkert märkas att jag blir chefredaktör, säger Helena Giertta.

Betyder det här något för ditt uppdrag som chefredaktör och VD på Journalisten?

– Det ska det inte göra, det handlar om att prioritera mina arbetsuppgifter på ett sådant sätt att Journalisten inte drabbas, säger Helena Giertta.

Journalisten AB är ett helägt dotterbolag till Journalistförbundet. Finansliv AB ägs idag gemensamt av Finansförbundet och FTF (Facket för försäkring och finans).

Fler avsnitt
Fler videos