Göran Zachrisson är död

11 augusti, 2021

Sportjournalisten Göran Zachrisson har gått bort. Han blev 83 år gammal.

Göran Zachrisson arbetade mer än 30 år på SVT och blev en av Sveriges mest kända sportjournalister, inte minst inom golfsporten.

Han avled under onsdagsmorgonen i Stockholm efter en kort tids cancersjukdom, bekräftar familjen för SVT.

Under den senare delen av karriären arbetade han även för flera kommersiella kanaler och skrev krönikor för tidningen Svensk Golf.

– Jag kommer att komma ihåg honom som en person som alltid var nyfiken och hade en vänlig glimt i ögat och som just var en magisk berättare, säger Jacob Hård som arbetade tillsammans med Göran Zachrisson på SVT Sport, till SVT.

Fotbollskommentatorn Niklas Holmgren, Nent, berättar för Expressen hur han sörjer sin vän.

– Göran är en av de största och en stilbildare för många, en föregångare på sitt underbara sätt att måla. Vi var på samma kanal under många år och jag uppskattade honom väldigt mycket, säger Holmgren.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies