CNN stänger av
journalist för tweet

20 november, 2015

CNN stänger av journalist efter att hon offentligt uttryckt besvikelse efter att en lag om minskat flyktingmottagande antagits. I efterhand uppger hon själv att uttalandet var olämpligt. 

CNN stänger av en av sina journalister, Elise Labott, efter att hon uttryckt sin besvikelse i sociala medier över ett lagförslag som antagits av kongressen och som syftar till att minska mottagandet av syriska flyktingar. Avstängningen varar i två veckor.

Elise Labott tweetade att ”Frihetsgudinnan böjer sitt huvud i ångest” och länkade till en artikel om händelsen. Inlägget har delats tusentals gånger.

Senare kommenterade hon sin egen tweet och bad om ursäkt. Hon skriver själv att hennes ställningstagande var olämpligt.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies