Gå direkt till textinnehållet

Cissi Wallin anklagar SVT för förnedrande behandling

Cissi Wallin har i ett inlägg på Instagram publicerat en text där hon anklagar Sveriges Television för att behandla henne förnedrande i samband med att SVT lagt ett program hon gjort på is.

"SVT har behandlat mig totalt förnedrande, orättvist och till synes helt omdömeslöst under dessa månader. Jag blir behandlad som en dömd brottsling, straffas trots att de hela tiden vetat att de jobbar med en kvinnlig feministisk aktivist.” skriver Cissi Wallin i instagraminlägget.

Bakgrunden är att hon tidigare spelat in ett program för SVT som lagts på is, och enligt Cissi Wallin är anledningen att uppgifter i media gjort gällande att hon den här veckan kommer att åtalas för grovt förtal.

Programmet som spelats in är en halvtimmes reportage inom ramen för SVT Edits utgivning på Play, berättar Martin Vårdstedt, programchef på Kultur och Samhälle, via mejl till Journalisten.

Cissi Wallin har undersökt situationen i Polen för kvinnors rättigheter, exempelvis aborträtt och demonstrationsfrihet.

”Grunden till hennes kritik är ett stort intresse för ämnet, vilket är positivt” skriver Martin Vårdstedt. ”Programmet har aldrig haft någon fastslagen sändningstid, det är en publicering på Play och vi kan lägga ut det när vi tycker att förutsättningarna är de bästa. Vi vill att programmets viktiga innehåll inte ska överskuggas av andra diskussioner som har med kommande åtal att göra”.

Fler avsnitt
Fler videos