Gå direkt till textinnehållet

SD- annons på förstasidan i Östran får intern kritik

I onsdags hade Östran och Nyheterna en annons för Sverigedemokraterna på förstasidan. Detta har kritiserat av tidningens politiske chefredaktör. Det var ett misstag, säger Östrans chefredaktör Gunilla Persson.

I onsdagens tidning hade Östran och Nyheterna en stor annons från Sverigedemokraterna på förstasidan. Detta ledde till att den politiske chefredaktören Peter Akinder gick ut i den egna tidningen och markerade att ledarsidan tydligt tar avstånd från partiet och vad det står för.

Peter Akinder vill idag inte ge några kommentarer utan hänvisar till vad han skrivit i tidningen

”Efter flera starka reaktioner från läsekretsen, framför allt riktade till ledarsidan, vill jag dessutom klargöra att ledarsidan varken har varit informerad, diskuterat eller beslutat om denna annons. Beslut om vem som skall få annonsera är uteslutande en fråga för tidningens ansvariga utgivare”, skriver Peter Akinder i ett ledarstick i Östran.

Annons Annons

Enligt Östrans ansvarig utgivare och chefredaktör Gunilla Persson var det en kommunikationsmiss som gjorde att SDs annonser hamnade på förstasidan.

– Vi har inget emot politisk reklam, men har tagit ett beslut om att politisk reklam inte får finnas på vår förstasida och i topp på webben. Vad som hände i onsdag var ett misstag från min sida, säger Gunilla Persson.

Hon kan tänka sig att ta in politisk reklam från SD på andra sidor i tidningen, men inga annonser från något parti kommer i framtiden att hamna på förstasidan.

Fler avsnitt
Fler videos