AnnaKarin Lith: ”Det var ett skarpt förslag”

19 augusti, 2016

Nedskärningarna på Mittmedia Planen att Mittmedias 28 dagstidningar skulle göras om till gratistidningar var ett ”skarpt förslag” framtaget av Per Bowallius, som omgående tillsattes som ny VD för Mittmedia. Det säger AnnaKarin Lith, koncernens tidigare redaktionella chef, till Dagens Nyheter.

Som Journalisten tidigare skrivit diskuterade Mittmedias styrelse två möjliga vägar för tidningskoncernens framtid. Enligt ”Alternativ B” skulle Mittmedias 28 dagstidningar göras om till gratistidningar och 1 500 tjänster försvinna redan nästa år, varav 422 redaktionella.

AnnaKarin Lith var inblandad i strategiarbetet som kom fram till de två förslag som presenterades för Mittmedias styrelse. ”Alternativ A” gick ut på att fortsätta som tidigare med en digital satsning. Enligt AnnaKarin Lith var ”Alternativ B” ett skarpt förslag som Per Bowallius själv tagit fram.

”Det är Thomas Peterssohn, jag och den digitala ledningen som står bakom scenario A. Det är Per Bowallius själv som står bakom scenario B,” säger AnnaKarin Lith till dn.se.

Till Journalisten säger Per Bowallius att han inte vill kalla det för ett förslag, eller ett underlag för beslut.

– Det här är scenarieperspektiv kring hur vi skulle kunna förhålla oss till verkligheten i framtiden. Det är verktyg för att förstå hur olika lösningar skulle slå mot verksamheten och man ska inte förväxla detta med beslutsunderlag, säger Per Bowallius.

AnnaKarin Lith säger till DN att styrelsen ville ha ett skarpt scenario B.

”Det här är inte ett ’worst case scenario’, utan ett scenario som är mycket medvetet framtaget, och också något som Per Bowallius under flera år drivit som VD i Promedia.”

Taggar: Mittmedia
Nedskärningarna på Mittmedia

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies