Thorleif Hellbom

5 september, 2011 |

har avlidit 87 år gammal. Han inledde sin journalistbana på Nya Dagligt Allehanda innan han övergick till Åhlén & Åkerlund där han bland annat var chefredaktör för Filmjournalen och därefter för Nutid. När den sistnämnda lades ner 1955 började han på Dagens Nyheter där han hade skilda poster på centralredaktionen. På 60-talet var han chef för Teatersidan och 1974 var han med och planerade och genomförde Stockholmsbilagan På Stan, där han under tio års tid medverkade med en krönika. Han skrev även böcker och på senare tid, en blogg. Bland de priser han tilldelats var det första Stockholms stads kulturnämnds hederspris 1983. Han har också tilldelats Sofia hembygdsförenings Magnoliapris.

Kerstin Hellbom och Tord Ajanki

5 juni, 2001 | har tilldelats Lillys och Diabetesförbundets journaliststipendium för de bästa reportagen om diabetes under år 2000. Kerstin Hellbom är medicinjournalist på Dagens Nyheter. Hennes “långvariga intresse för diabetesproblematik har visat sig i en omfattande och varierad publicitet som nått en bred publik”, skriver juryn. Tord Ajanki är vetenskapsjournalist och författare i Malmö. Han har bland annat skrivit om diabetes i tidningarna Diabetes och Vårdfacket. “Tord Ajankis arbete för att fördjupa kunskaperna hos framför allt personer med diabetes och deras omgivning, har bidragit till att utveckla synen på sjukdomen, dess orsaker och behandling”, enligt juryn.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies