Sofia Nerbrand

18 oktober, 2007 | chefredaktör och VD för Neo, har tilldelats Gösta Bohmanpriset på 25 000 kronor för att hon ”lyckats göra Neo till ett friskt alternativ i en annars entonig offentlig diskussion. Tidningen har i sitt brott mot politisk korrekthet mötts av hårt motstånd främst i kulturkretsar, vilket visar på dess betydelse”.

Sofia Nerbrand

11 september, 2007 | Magasinet Neo, har tilldelats Kurt Perssons journaliststipendium på 80 000 kronor för att hon ”genom grundandet av Neo skapat ett samhällsmagasin av internationell klass. Som person och genom Neo har Sofia tagit en mycket tydlig plats i svensk samhällsdebatt. Sofia är orädd och fokuserad. Hon väcker känslor.”

Sofia Nerbrand

20 mars, 2006 | chefredaktör för tidskriften Neo, har tilldelats det Liberala skrivarpriset på 20 000 kronor av Liberal press och Sveriges vänsterpressförening, för att hon ”sätter sedan några år sina tydliga språ i idédebatten. Få kan ha undgått hennes senaste insats – tidskriften Neo med ett optimistiskt liberalt anslag. Dess ankomst på marknaden rönte stor uppmärksamhet och innehållet diskuterades på många av landets kultur- och ledarsidor”.

Sofia Nerbrand

8 augusti, 2005 | tidigare redaktör på Axess, blir chefredaktör på den nya politiska tidskriften Neo.

Resebidrag till AAAS-konferensen

6 december, 2004 | Ann Gustafsson, frilans, Stockholm, Marie Skoglund, frilans, Malmö, Sofia Nerbrand, tidskriften Axess, och Tomas Groop, Sveriges Radio Gävleborg, har av Vetenskapsrådet beviljats resebidrag till AAAS-konferensen i USA nästa år.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies