Gå direkt till textinnehållet
Annons

Nyhetsbyrån Siren söker sommarvikarier

Nyhetsbyrån Siren är bäst i Sverige på att bevaka myndigheter. Vi tycker att det är självklart att granska makten – och att nyheter hämtade från sin ursprungskälla är viktigare än någonsin. Siren värnar om offentlighetsprincipen. Våra journalister kämpar dagligen för ett transparent samhälle, där allmänheten känner till vad som händer i den stora statsapparaten och där inga processer sker i det dolda. Insyn i Myndighetssverige är en förutsättning för demokrati, anser vi. Därför är det med stolthet vi förser landets redaktioner med nyheter baserade på offentliga handlingar. Vi förenklar och tillgängliggör det som sker på myndighetsnivå, för att ge våra ambitiösa kunder chansen att förmedla det till läsare, tittare och lyssnare över hela Sverige. Kvalitetssäkrat källmaterial är grundläggande för Siren. Hos oss hittar du bara unika nyheter – aldrig andrahandsinformation.

Vill du jobba med snabb grävande journalistik och använda offentlighetsprincipen varje dag? Gillar du tanken på att strukturera och sortera snåriga byråkratiska handlingar i jakt på sommarens stora nyhet? Är du en noggrann skribent som kan hantera komplicerad information och översätta den till intressant nyhetstext?

Då skulle du trivas på Nyhetsbyrån Siren i sommar.

Siren är tillsammans med researchbolaget Acta Publica en del av Panoptes Sweden AB. Nyhetsbyrån bevakar över 600 myndigheter åt en majoritet av landets nyhetsredaktioner. Vi levererar helt egna nyheter, till såväl lokala medier som till de rikstäckande aktörerna.

För att klara av det måste vi både samarbeta och tänka nytt. Här får man jobba med duktiga journalister och smarta tekniska lösningar. Genom åren har Siren nominerats till bland annat Stora journalistpriset och Tidningsutgivarnas pris Årets redaktion för sitt nytänkande, och nyhetsbyrån har förärats Guldspadejuryns specialpris för att under lång tid ha främjat grävande journalistik med offentlighetsprincipen som metod.

Nu behöver Sirens medarbetare semester. Vi söker därför sommarvikarier till vår trevliga redaktion på Södermalm i Stockholm.

Vi vill att du har relevant utbildning. Tidigare erfarenhet som journalist är meriterande för de flesta vikariat men tveka inte att ansöka om du har ett specialintresse för Sirens verksamhet och kunskap som kan komma till användning.

Skicka din ansökan till Sirens tillförordnade redaktionschef Florencia Rovira Torres på jobb@siren.se, som också besvarar frågor om vikariaten. Rekryteringen sker fortlöpande så sök snarast.