Virtanen tvingas betala rättegångskostnader

9 juni, 2021

Journalisten Fredrik Virtanen tvingas betala 580 000 kronor i rättegångskostnader till journalisten Cissi Wallin och hennes förlag.

Som Journalisten rapporterat drog Fredrik Virtanen i slutet av maj tillbaka sin stämningsansökan om förtal mot journalisten Cissi Wallin i Norge, endast en vecka innan rättegången skulle ha startat.

Stämningen gällde den norska utgivningen av Wallins bok Allt som var mitt, där Virtanen anklagas för våldtäkt.

Dagens Nyheter rapporterar att Virtanen i en skrivelse till den norska tingsrätten begärde att han skulle slippa betala några omkostnader eftersom det  fanns ”goda grunder att pröva ärendet”. Den norska tingsrätten beslutar dock att Virtanen ska ersätta Cissi Wallin och hennes förlag för deras rättegångskostnader på drygt 580 000 kronor, skriver DN.

Cissi Wallin dömdes 2019 av Stockholms tingsrätt till villkorlig dom och skadestånd på 90 000 kronor för grovt förtal av Fredrik Virtanen. Domen har överklagats till hovrätten av båda parter.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies