Gå direkt till textinnehållet

”Vi ska ha mer djur och motorfordon i tidningen”

I somras vikarierade Björn Häger som nyhetschef och reporter på Avesta Tidning. Nu tar han över som chefredaktör.

Björn Häger, som har lång erfarenhet som journalist, bland annat på Sveriges Radio, slutade som lärare på JMK i Stockholm för någon vecka sedan och är nu i Avesta för att ”skolas in” av avgående chefredaktören Gabriel Ehrling Perers (som vill ha en skrivande roll i fortsättningen). I oktober tar Björn Häger över.

– I somras ville jag göra något annat när det inte var någon undervisning, berättar han.

Ett vikariat på Avesta Tidning var perfekt, då han tillsammans med sin fru har sommarhus i trakten.  Samtidigt  sökte Bonnier News Local efter en ny chefredaktör.

Annons Annons

– Jag erbjöds jobbet och tackade ja för att det är en rolig redaktion med full fart framåt. Den utsågs till Årets redaktion av TU i år. Tidningen har ökat prenumerationerna och förstått att digital journalistik är viktigt i framtiden.

Vad vill du göra som chefredaktör?
– Det blir ingen revolution utan mer en försiktig programförklaring. Jag ska fortsätta den framgångsrika vägen men jag för en liten kampanj om att vi ska ha fler djur och motorfordon i tidningen. Mer seriöst vill jag ta reda på hur vi kan göra bra och angelägen journalistik för 30-39-åringar så att de ska vilja teckna en digital prenumeration.

När Björn Häger presenterades som ny chefredaktör på bild i tidningen gjorde han det sittandes på sin mc.

– Avestaborna är intresserade av motor – det är ett riktigt motorland och speedway är stort. Så jag tänkte att de skulle se mig som en frände. Jag har också upptäckt att de vill veta vilka som har köpt fastigheter på orten. Själv köpte jag faktiskt en tvåa i centrala Avesta i går. Men det vet jag inte om det intresserar så många.

Fler avsnitt
Fler videos