”Vi har inte råd med bättre erbjudande”

18 juni, 2014

Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein beskriver stämningen på redaktionen som bedrövad. Att avgångserbjudandet bara är arbetsbefrielse förklarar hon med att det inte finns pengar till mer.

– Risken finns att det blir uppsägningar, och att vi inte kunnat ge ett bättre erbjudande beror på att vi inte har råd. Vi behöver göra en nedbemanning och vi ska klara den journalistiska kvaliteten och vägen dit är att vi använder våra medarbetares kompetens och våra resurser på bästa sätt, säger Cecilia Krönlein, övergripande redaktionell chef i Stampen Local Media och chefredaktör för Göteborgs-Posten.

Parallellt med genomförandet av sparpaketet kommer Stampen Local Media att göra om de prenumererade morgontidningarna. Första delen av varje tidning ska innehålla lokalt material, andra delen blir i huvudsak gemensamt material men med lokala sidor på sport och kultur.

GP som är större och kommer ut sju dagar i veckan kommer att ha fler egna tilläggssidor än de andra tidningarna som är sexdagarstidningar.

Samtidigt skapas ett redigeringsnav i Trollhättan i TTELAs lokaler.

– De redigerare som just nu finns på TTELA och redigerar sidor för andra tidningar kommer att hamna i en gemensam avdelning, säger Cecilia Krönlein.

Hur skulle du beskriva stämningen på redaktionen?
– Det är en bedrövad stämning.

Varför går ni ut med detta nu, två dagar före midsommar?
– Det blir på något sätt alltid fel när man än presenterar det, men det är förstås inte bra att det kommer just innan folk går på semester. Vi hade hoppats att kunna gå ut tidigare, men det har tagit längre tid än vi trodde. Vi vet från tidigare sparpaket att medarbetare ändå har tyckt att det har varit bra att ha fått sommaren på sig att fundera.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies