Anders Malmström, grävgeneral FOTO: Lars Brundin

"Vi hade drömmar
om att kunna nå 800"

21 mars, 2012

Gräv 2012 Årets Grävseminarium i Malmö har attraherat en stor skara besökare. Nära 800 personer har anmält sig, vilket innebär att programmet utökas och föreläsningssalar byts.

Anders Malmström, grävgeneral, hade ni väntat er en så stor uppslutning?
­– När vi påbörjade arbetet hade vi fantasifulla drömmar om att kunna nå 800 besökare. Men med tanke på dagens läge för tidningsbranschen satte vi ett mer jordnära mål på 500, och hoppades på att kanske nå 600.

Vad innebär det att det är så många som kommer?
– Vi har flyttat om en del bland föreläsningarna för att ge mer plats åt de som det kommer att vara högt tryck på. Vi har också åtta nya programpunkter som vi ansåg inte fick plats förut. Bland annat kommer Susanna Skarrie, som är chefredaktör på Hem & Hyra, att tillsammans med frilansjournalisten Britt-Marie Citron prata om problem med att få ut offentliga uppgifter från myndigheter. Det är något som var en självklarhet förut, men som i dag blir allt svårare. En annan ny programpunkt är den politiske reportern Oliver Wright som ska prata om hur det är att bevaka regeringen i Storbritannien.

Vad beror det på att det kommer så många besökare i år?
– Huvudskälet är nog att folk tycks uppskatta vårt program. Vi fokuserar väldigt mycket på metodik och vi har bett våra föreläsare att uppmärksamma detta. Det är också kul att kunna erbjuda en mer internationell touch. Många har hört av sig och sagt att det är kul att det kommer personer de inte hört talas om förut.

Hur kommer incheckningen av alla besökare att gå?
– Vi ska försöka få in alla på ett så smidigt sätt som möjligt. Vi har förberett oss på att det skulle kunna bli så här mycket folk, så det ska nog gå bra. Vi ska se till att vi är tillräckligt bemannade så att alla besökare kan få hjälp.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2012

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies