Gå direkt till textinnehållet

”Vi betraktar tidningen som nedlagd”

Nedläggningen av R&D På onsdagen beslutade riksdagsstyrelsen att gå vidare med nedläggningen av Riksdag & Departement. Dagens Samhälles bud på tidningen nobbades. ”Det var spiken i kistan”, säger Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle.

Som Journalisten tidigare berättat lade Dagens Samhälle ett bud på tidningen Riksdag & Departement om en miljon kronor. På onsdagens möte i riksdagsstyrelsen nobbades budet och styrelsen gick vidare i processen för att få tidningen nedlagd.

– Budet från Dagens Samhälle medförde ingen förändrad bedömning. Riksdagsstyrelsen fattade beslutet att göra en framställning till riksdagen med förslaget att lägga ned Riksdag & Departement. Det är KU som kommer att lägga en tidsplan för ärendet och riksdagsbeslut kommer att kunna fattas under våren, säger Ann Aurén, kanslichef på riksdagens kulturutskott.

Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle är besviken på att riksdagen inte velat ge R&D en chans. Han betraktar nu tidningen som nedlagd.

– Detta var avgörandets timme. Vi närmar oss årsskiftet då många gör sina prenumerationsförnyelser. Hade riksdagsstyrelsen gett besked om att tidningen skulle fortsätta att komma ut hade det funnits en möjlighet att rädda tidningen. Men nu är det för sent. Vi betraktar tidningen som nedlagd, säger Mats Edman till Journalisten.

Journalisten har tidigare berättat om rävspelet bakom nedläggningen av Riksdag & Departement.

Fler avsnitt
Fler videos