VF får behålla
två sportreportrar

14 mars, 2017

Det blir ingen nedläggning av Värmlands Folkblads sportredaktion, men den bantas från 4,8 till två tjänster.

Det står klart efter gårdagens fackliga förhandlingar om VFs nya organisation. Som Journalisten berättat ville den nya ägaren NWT lägga ned VFs sportredaktion – vilket väckte starka reaktioner internt.

Men nu backar alltså ledningen halvt och VF kan behålla en självständig sportbevakning.

– De insåg väl att det behövs konkurrens även i sportbevakningen. Det tycker vi är bra, mycket bättre än det tidigare förslaget, även om tre eller fyra tjänster hade varit ännu bättre, säger journalistklubbens ordförande på VF, Simon Strinnholm.

– Sedan återstår att se hur sportredaktionen kan utforma sitt arbete framöver.

I övrigt blir organisationen enligt arbetsgivarens förslag. På torsdag inleds förhandlingar om bemanningen. Nio tjänster på VF ska sparas bort enligt organisationsplanen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies