I VF den 22 september hyllade VFs chefredaktör Tommy Ernerudh Länsförsäkringar – där han i hemlighet hade sökt jobb.

VF-chefen hyllade företag – fick jobb på företaget

13 oktober, 2017

Värmlands Folkblads chefredaktör hyllade Länsförsäkringar i en krönika – nu blir han kommunikationschef på Länsförsäkringar.

Journalisten berättade i slutet av september om den ifrågasatta krönikan som VFs chefredaktör Tommy Ernerudh skrivit i tidningen. I krönikan hyllade han flera lokala företag, bland dem Länsförsäkringar: ”Har varit kund i 30 år och aldrig fått annat än ett kanonbemötande på alla sätt.”

Nu har Tommy Ernerudh fått jobb som kommunikationschef på Länsförsäkringar Värmland, där han kommer att få jobba under VFs tidigare vd Ulrika Obstfelder Peterson, som i våras blev ny vd på bolaget. Det skriver Värmlands Folkblad.

Krönikan publicerades den 22 september, men sista ansökningsdag för tjänsten på Länsförsäkringar var den 10 september, vilket innebär att Tommy Ernerudh redan sökt tjänsten när han skrev krönikan.

”Det var kanske inte jättelämpligt men det är ingen stor sak”, säger Tommy Ernerudh till P4 Värmland.

Journalisten har utan framgång sökt Tommy Ernerudh för en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies