Vems ansvar är näthatet?

23 september, 2016

Journalistenpodden Journalistenpodden #19 - från Bokmässan i Göteborg: Journalistens chefredaktör Helena Giertta pratar med allmänhetens pressombudsman Ola Sigvardsson om yttrandefrihet och hat och hot på nätet.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Rolf Krohna lör, 2016-09-24 06:09
Spåren förskräcker. Vem är ansvarig? Mer intressant är frågan, hur skall vi få slut på hatet. På bloggar och webben möter vi ständigt prefix som ”nazisten-”, ”fascisten-, ”horan-”, osv. Sedan går vi till reguljära media och där möter vi prefix som ”högerextremistiska”, ”högerpopulistiska-”, ”nazistiska-”, och det gäller även journalisternas egna tidningar. Presenterat som idel ädel nedsättande uttryck avsedda att dra någon eller några i smutsen. Aftonbladet, som välkänt språkrör för LO och (S), driver just nu en radikaliserings drev, men bara för trogna prenumererande läsare, mot LO´s och (S) mest störande politiska parti (SD). Ingen gillar väl hatet, men borde inte journalisterna stå över det och med goda exempel visa vägen istället för att uppträda som schabloner istället för att ständigt leverera paketerat hat med vidhängande etiketter.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies