Var sjunde använder SVT i mobilen

1 mars, 2013

Andelen svenskar som använder SVTs tjänster i mobil eller surfplatta har ökat kraftigt, från 3 till 14 procent av befolkningen inom loppet av två år.

Sveriges Televisions public service-utredning visar att andelen svenskar som använder svt.se och SVT Play via mobila enheter ökat kraftigt. Var sjunde använder SVTs tjänster från mobiltelefon eller surfplatta varje vecka. I åldersspannet 9-19 år är användningen 26 procent och mellan 20 och 44 år är användningen 20 procent.

Totalt använder 41 procent av befolkningen svt.se varje vecka, och 36 procent använder SVT Play, vilket innebär att båda de digitala tjänsterna nu gått om SVT Text som används av 35 procent av befolkningen en vanlig vecka.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies