Lars Truedson, föreståndare för Institutet för Mediestudier. FOTO: Tor Johnsson

Var fjärde kommun saknar redaktion

6 december, 2017

Var fjärde kommun i landet saknar i dag regelbundet bemannad nyhetsredaktion. Det framgår i Mediestudiers årsbok som utkommer för tredje gången.

Förutom de ”vita fläckarna” på mediekartan visar också Mediestudiers årsbok att antalet anställda på svenska nyhetsredaktioner har minskat med sju procent, åtminstone 370 personer, på två år.

”Mediestudiers årsbok tar temperaturen på framförallt den lokala svenska journalistiken i en pressad tid. När allt skakar är det viktigt att hålla koll på detaljerna”, säger Lars Truedson, föreståndare för Institutet för Mediestudier, i ett pressmeddelande.

Årsbokens enkät till landets kommuner visar också:

  • Mer än fyra kommuner av tio upplever att dagspressens kommunbevakning blivit sämre eller mycket sämre över tid.
  • Drygt åtta av tio kommuner upplever att deras pressmeddelanden publiceras utan ändringar av redaktionerna.

Årsboken kan laddas ned här

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies