FOTO: Tor Johnsson

”Var drar man den geografiska gränsen för publicitetsskada”

13 mars, 2018

Journalistenpodden I Journalistenpodden #37 gästas Helena Giertta av Ola Sigvardsson (PO). Bland annat pratar de om kärleken till filmen The Post, och hur samma TT-telegram skulle kunna fällas och frias – allt beroende på om det publiceras i två olika lokaltidningar.

PO berättar hur han ser på anmälningar gällande TT-telegram där en lokalperson pekas ut.

Personen kan vara anonymiserad, men hela orten hen kommer ifrån kan känna igen personen på grund av detaljerna. Är det ett utpekande om telegrammet publiceras i den lokala tidningen? Om samma telegram publiceras i en annan lokaltidning där läsarna inte lika lätt kan identifiera personen – bör det då frias?

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies