Vänstertidningar ratas ­
– Nya Tider köps in

4 maj, 2017

Flera vänstertidningars prenumerationer har sagts upp av Stadsbiblioteket i Stockholm. Vid årsskiftet togs i stället en prenumeration på högerextrema Nya Tider.

Inför 2017 avslutade Stadsbiblioteket sina prenumerationer på Arbetaren och Proletären. Tidigare har man sagt upp de socialistiska veckotidningarna Offensiv och Internationalen.

Enligt Jenny Håkansson Hedberg, chef för bibliotekets låneenhet, är orsaken ett minskat intresse hos besökarna.

Sedan årsskiftet kan besökarna läsa Nya Tider. Tidningen togs in efter att en handfull personer efterfrågat den.

”Det finns ett aktualitetsvärde, den får presstöd och är inom lagens ramar. Vi beslutade att vi tar in den, men vi gödslar inte med den. Vi är det enda biblioteket i Sverige som har tagit in den, är min gissning. Men man måste titta på frågan på beståndsnivå, inte titelnivå. Det är inte så att jag sitter och räknar så att vi ska ha tio högertidningar och tio vänstertidningar. Vi ska tillhandahålla fritt och brett, till vänster, höger och i mitten. Vi ska förhålla oss neutrala”, säger Jenny Håkansson Hedberg till Stockholmsfria.se.

Taggar: Bibliotek, Nya Tider

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies