Valpprogram fälls för
att ha gynnat butik

15 maj, 2017

GRN-beslut Programmet Mitt liv som valp i Sjuan, som ingår i TV4-Gruppen, fälls av Granskningsnämnden för radio och TV för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen och kan få böta 50 000 kronor.

I programserien Mitt liv som valp får tittarna följa några valpars vardag. I ett avsnitt som sändes i oktober förra året besökte man butiken Granngården där det inhandlades leksaker och hundgodis.

Under inslaget nämndes butikens namn flera gånger, logotypen visades vid flera tillfällen, ett antal produkter med prisuppgifter visades i bild och i eftertexterna uppgavs att programmet gjorts ”Med bidrag från: Granngården”. Granngården sponsrade programmet.

Granskningsnämnden konstaterar att inslaget strider mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen, och avser att ansöka hos förvaltningsrätten om att TV4 ska påföras en särskild avgift om 50 000 kronor för överträdelsen.

GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies