FOTO: Tor Johnsson

Utredning klar om ny medieetik

27 november, 2017

Journalistenpodden Utredningen kring ett nytt gemensamt medieetiskt system är klar, det berättar Allmänhetens pressombudsman Ola Sigvardsson i den 29e Journalistenpodden.

Utredningen föreslår att alla medier ska omfattas av det som i dag är det pressetiska systemet med Pressens opinionsnämnd, alltså kränkning av enskild person. Utredningen föreslår inte att det som GRN granskar, yrkesetiken eller textreklam kommer in i den nya medieetiken.

Ola Sigvardsson och Journalistens chefredaktör Helena Giertta diskuterar också kulturpersonligheten, #Deadline med mera ur ett pressetiskt perspektiv.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies